söndag 7 juni 2015

No Kamp!

Uppladdningen inför fredagens match mot IK Kamp var lite annorlunda. Det började med att tre herrar som gillar snacka fotboll, fokuserade på just att snacka fotboll, och således missade avfarten till Håkanryd. Detta kom vi givetvis på för sent och tog då avfarten efter. Lyckligtvis så stod där en skylt med Håkanryd. Hurra tänkte vi! Har vi månntro hittat en genväg? Svaret var nej, snarare en senväg. Vi irrade runt tills vi var helt vilse och var tvungna att fråga första bästa person. Personen som pratade "Stockholmsdialekt", något otippat, dirigerade oss. Trots detta så missade vi avfarten till idrottsplatsen. Då kände vi oss rätt värdelösa. Vi vände om och kom då från rätt håll. Jag menar det var inte första gången jag spelat i den gudsförgätna hålan som är Håkanryd men det var lättare att hitta om man kör samma väg som tidigare gånger.

Väl framme så konstaterade jag att de asfalterat vägen fram till idrottsplatsen sedan jag senast spelat där. Planen var också med division sju mått mätt mycket fin. Då ska betänkas att förra gången jag var där med Viby så påminde planen om en jordstampad åker. Dock inte i värre skick än Djurröds senast. Den leder fortfarande listan. Hur som helst så var planen denna gången riktig fin.

Jag överlåter referatet till Coach Pete men konstaterar att Viby ännu en gång gör en gedigen laginsats där ingen faller genom ramen. Sedan spetsat med Fredrik Johanssons målform, kapten Almborgs dirigerande i backlinjen och en och annan fotparad av keeper Starnäs.

Jag gillar det tålamod vi visar upp genom att inte slå bort bollar i onödan, vända hemåt och lira runt bollen. När vi väl förlorar bollen så hjälper alla varandra vilket gör det svårt för motståndarna.

Vi fokuserade på matchen medan IK Kamp fokuserade på oss, domaren och varandra och glömde helt bort matchen.

En riktig jävla go seger!

Övrig lokalfotboll

VMA förlorade igen, för någon vecka sedan var de James Bond-laget med 0 vinster 0 oavgjorda och 7 förluster dvs 007. Nu är de fängelselaget med 019 som är riktnumret till Kumla. Fängslande! De har lika många poäng som Bjärlöv i vår sjua men med en bättre målskillnad. Det gäller att hitta det positiva i bedrövelsen. Andreas Kardum hävdar dock att de har bra stämning i truppen vilket är bra. Samme Kardum gjorde enligt egen utsago ett drömmål i senaste matchen mot Fjälkinge. En match där det fanns fyra f.d Vibyspelare på plan. Björn Lindau, Anton Mauritzon, André Nilsson Lundgren och Andreas Kardum.

Ett annat lag med f.d Vibyspelare är Rinkaby. De fängslar också med samma statistik, även de har de mindre smickrande siffrorna 019.

Detta visar bara på en sak! Gräset är grönare på Grönängen!

Angående bloggens inaktivitet så kan jag bara säga att det har varit ont om tid samtidigt som det skrivs inte så mycket på nätet. Inga referat hos motståndarna, Det beror väl oftast på att det sällan skrivs referat om förluster. Jag har dock tänkt att leja en torped som samlar in mejladresser på nya spelare som sedan måste svara på en bloggintervju. Martin Karlsson blir nog den torpeden. Svarar man inte på den inom en rimlig tid så köttar han ner personerna i fråga.

Har just tittat på CL-finalen och konstaterar att Barcelona var bäst. Vårt spelbolag bestående av några Vibyspelare (Meijer, Karlsson och jag) och före detta Vibyspelare (Kardum, Jimmie P och Gno) drog in lite slantar även på denna finalen. Vi klonkade även på ESC för två veckor sedan. Denna gången satte vi Suarez som målskytt och att Barca skulle vinna med 2 mål. Tryggt att ha stabila speltorskar som Meijer och Kardum i bolaget. Det går bra nu.

Tankar om nästkommande match...
Viby IF har en svår bortamatch mot Östanå Bruk. Undertecknad kommer inte att kunna vara med eftersom jag har samlat på mig tre gula. Till skillnad mot lokala stjärnspelare så har jag koll på själv när jag är avstängd.

Jag konstaterade i omklädningsrummet i Håkanryd efter matchen att Vibys A-lag inte har tappat en enda poäng när jag varit med och spelat i år i serien. Almborg var snabb att inflika att Viby vunnit TROTS att jag varit med. Hahaha! Därför är Almborg forever kapten.

Jag hoppas verkligen att vi kan vinna mot Östanå Bruk och behålla serieledningen. Annars kommer jag att trakassera mina lagkamrater med det faktumet att jag har 100% vinstgaranti. ;)

Efterlysning är ute på Hannjö, Randau och Bujar. Inte sett dem på länge!

En annan som var efterlyst var Nils Werner. Den efterlysningen kan upphävas då bloggen nåtts av nyheten att han ska lämna till Djurröd mitt under säsongen. Då släpptes även snaskiga rykten om varför. Bloggen håller dock ett tag på dessa rykten eftersom vi hoppas att Werner ändrar sig.

Nu får det räcka! Jag gissar att flera av juniorerna slutat läsa för länge sedan då detta inlägget vida överstiger det maximala antalet tecken man får ha för ett inlägg på Twitter.

Och inte hade jag en enda bild. Inte jävel kommer läsa såhär långt! ;)

Grattis Sverige!

Forza Viby!

//Johansen